Geen hoorzitting in de Kamer over brandweerhervorming

Door Jan Van Esbroeck op 14 januari 2014, over deze onderwerpen: Veiligheid

Vandaag verwierpen de partijen van de federale meerderheid een vraag om een hoorzitting te organiseren over de op til staande brandweerhervorming.

N-VA-Kamerlid Jan Van Esbroeck, die de vraag steunde, reageert verbaasd: "Vorige week besliste minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet om de brandweervrijwilligers niet te erkennen als gesprekspartner. Nochtans bestaat driekwart van de brandweerkorpsen in Vlaanderen uit vrijwilligers. Dat de meerderheidspartijen nu ook een hoorzitting in het parlement weigeren is stuitend."

Volgens de N-VA bestaan er grote onduidelijkheden over de brandweerhervormingen: Minister Milquet creëert ongerustheid bij burgemeesters en brandweerverenigingen. Ook het parlement wil duidelijkheid over het statuut en de hervormingen bij de brandweer. 

Van Esbroeck betreurt de botte weigering van de meerderheidspartijen: "Blijkbaar is alles toch niet zo zuiver want de meerderheid stemde tegen een hoorzitting om de minister te horen ter verduidelijking van haar eigen hervormingsplannen. Ze laten onze brandweerlieden en bezorgde burgemeesters hier in de kou staan."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is